بانک سپه قعر نشین جدول کفایت سرمایه
فکراقتصادی: بانک سپه با مشکلاتی همچون عقب ماندگی در شاخص های کلیدی بانکداری دست به گریبان است و ادغام چند موسسه مالی در این بانک نیز مزید مشکلات قدیمی ترین بانک کشور شده است. بانک سپه با در اختیار داشتن عنوان اولین و قدیمی ترین بانک کشور و در حالی که از نظر یکی
فکراقتصادی: بانک سپه با مشکلاتی همچون عقب ماندگی در شاخص های کلیدی بانکداری دست به گریبان است و ادغام چند موسسه مالی در این بانک نیز مزید مشکلات قدیمی ترین بانک کشور شده است.
بانک سپه با در اختیار داشتن عنوان اولین و قدیمی ترین بانک کشور و در حالی که از نظر یکی از دارایی های فیزیکی یعنی ساختمان شعبات، نیز در بین بانک های کشور اول است، از وضعیت خوبی برخوردار نیست و در شاخص های مهم بانکداری و مالی با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.
متاسفانه بانک سپه از نظر شفافیت عملکرد جزو بانک های شاخص کشور نیست و مدتهاست صورت های مالی و گزارش های عملکرد این بانک به صورت رسمی منتشر نمی شود. این بانک صاحبنام در جمع بانک های بورسی هم حضور ندارد و به همین دلیل دسترسی چندانی به اطلاعات و عملکرد این بانک موجود نیست.
عدم شفافیت موجب شده است که شرایط بانک سپه از نظر کارشناسان و رسانه ها چندان قابل رصد و پایش نباشد و در سایه ابهامات، احتمال سوء مدیریت نیز در این بانک دور از انتظار نیست.
بانک سپه در شرایطی بانک های انصار، قوامین، حکمت ایرانیان، مهر اقتصاد و موسسه اعتباری کوثر را در خود ادغام و هضم کرد که به نظر نمی رسد این ادغام به بهبود عملکرد قدیمی ترین بانک کشور کمکی کرده باشد. بعضی از این بانک ها و موسسات مالی با ناترازی های چشمگیر و چالش بی اعتمادی مشتریان دست به گریبان بودند و به نظر می رسد ادغام آنها در بانک سپه، به قصد اعتمادسازی برای آنها انجام شده یا دست کم یکی از اهداف این ادغام استفاده از اعتبار و قدمت بانک سپه برای این موسسات بوده است.
با این حال اکنون با توجه به عدم انتشار اطلاعات جدید از بانک سپه، گمانه زنی هایی درباره تشدید مشکلات این بانک به دلیل ادغام بانک ها و موسسات مالی مذکور که آنها هم عملکرد چندان شفاف و قابل قبولی نداشتند، به وجود آمده است.
بانک سپه با اطلاعات و آمارهای جسته و گریخته ای که از آن منتشر شده در نسبت های کلیدی عملیات بانکداری شرایط بغرنج و پرچالشی را تجربه می کند. به عنوان مثال طبق آخرین اطلاعاتی که از این بانک منتشر شده، تسهیلات و وام های امهالی بانک سپه حدود ۲.۲ درصد مبلغ کل تسهیلات اعطایی توسط این بانک را تشکیل می دهد. نسبت امهال در نظام بانکی ایران حدود ۲ درصد است و از این نظر بانک سپه در رتبه نهم در بین بانک های کشور قرار دارد که جایگاه مناسبی نیست و نشان دهنده ناترازی و ناتوانی بانک سپه در بازگرداندن بخش قابل توجهی از تسهیلات اعطایی است.
بانک سپه در یکی دیگر از شاخص های مهم بانکداری یعنی نسبت کفایت سرمایه نیز شرایط نامطلوبی دارد. آخرین آمارها نشان می دهد نسبت کفایت سرمایه در بانک سپه به منفی ۲۳.۲ درصد کاهش یافته است. بر اساس جدول منتشر شده در رسانه ها، این بانک از نظر نسبت کفایت سرمایه در قعر جدول و در جایگاه ۲۵ قرار گرفته و تنها سه رتبه با آخر جدول فاصله دارد.
در مورد اهمیت این شاخص مهم بانکداری یعنی نسبت کفایت سرمایه باید گفت این نسبت نشان دهنده توانمندی بانک در مقابله با ریسک ها و مخاطرات مالی است. مخاطراتی که ممکن است بانک را به ورشکستگی کشانده و سرمایه مشتریان را به خطر بیندازد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : ۰ در انتظار بررسی : ۰ انتشار یافته : ۰